Evropské výsledky prodeje za období 1-9 2018.

24. 10. 2018 | Eclipse Cross | O společnosti

Za prvních devět měsíců kalendářního roku 2018 zaznamenalo Mitsubishi Motors Europe* (MME) nárůst prodejů o 16 % při dosažení objemu

137 048 vozů (oproti 117 921 kusům za stejné období kalendářního roku 2017).

To je výsledek dosažený mimo jiné rozšířením modelové řady (uvedení modelu Eclipse Cross, který sám přispěl k prodejům o objemu 22 369 kusů) a stále vyšší popularitou Outlanderu PHEV (+8%, prodáno 14 293 vozů) a proaktivnější obchodní a marketingovou strategií značky. Uvedený nárůst v evropském regionu odráží úspěchy na místních trzích – nárůst byl zaznamenán na devíti z deseti největších trhů MME*:

1 – Německo prodáno 40 524 vozů  +10,5 %
2 – Velká Británie prodáno 24 026 vozů  +15 %
3 – Izrael prodáno 11 271 vozů +19 %
4 – Španělsko prodáno 10 003 vozů +25 %
5 – Nizozemí prodáno 5 865 vozů +54 %
6 – Francie prodáno 5 034 vozů +68 %
7 – Rakousko prodáno 4 923 vozů +30 %
8 – Itálie prodáno 4 872 vozů +27 %
9 – Polsko prodáno 4 016 vozů +36 %
10 – Švédsko prodáno 3 731 vozů  -6 %
CELKEM** prodáno 137 048 vozů +16 %

* 34 národních distributorů / 35 trhů (kromě Ruska/Ukrajiny)

** vč. modelu L200

Příznivý výsledek za prvních 9 měsíců komentuje Bernard Loire, nový prezident a generální ředitel Mitsubishi Motors Europe: „Značka Mitsubishi Motors se v Evropě hezky rozběhla, k čemuž v letošním roce přispělo zejména uvedení SUV-kupé Eclipse Cross – přírůstku do naší modelové řady, zacíleného na mladší a více designově zaměřenou skupinu zákazníků – a nepolevující úspěch Outlanderu PHEV, který je nyní s parametrem 46 g/km jedním z pouhých několika málo plug-in hybridů splňujících nové emisní předpisy WLTP.“

Doplnil: „Oba tyto vozy tak potvrzují správnost strategie ‚SUV + EV‘, kterou MMC prosazuje, jak ostatně ukazují příslušné prodejní výsledky: 79 % vozů Mitsubishi Motors prodaných od ledna do září 2018 v Evropě byly modely SUV**, přičemž elektrifikované modely*** v tomto období představovaly významných 11,5 % celkového objemu.“

***i-MiEV + Outlander PHEV