NOVÝ ECLIPSE CROSS PHEV - uvedení ČR

04. 06. 2021 | Eclipse Cross PHEV | MY21 | Produktové

Evropští zákazníci jednoznačně definovali konkrétní důvody k nákupu Eclipse Cross: design exteriéru, výbava, nový model a technologie pohonu 4WD, to vše ve větší míře než u konkurence. Zpětná vazba od zákazníků v Evropě nicméně rovněž poukazovala na několik oblastí vyžadujících zlepšení: design zádi vozu, objem zavazadelníku a spotřebu paliva.

Souběžně s tím se zvažovalo případné uvedení varianty PHEV s cílem rozšířit stávající okruh zájemců o Eclipse Cross na širší cílovou skupinu.

Životní prostředí

Uvedené plánované rozšíření o nové skupiny zákazníků, odrážející jejich vkus a společenské sympatie, je značnou měrou v souladu s postavením modelu Eclipse Cross PHEV na křižovatce dvou klíčových (a stále oblíbenějších) evropských automobilových segmentů: kompaktních SUV a plug-in hybridních vozů.

Nová filozofie Mitsubishi, kdy vůz je/může být využíván a je užitečný pro svého majitele ne jen v té době kdy je v pohybu, ale i v době když stojí.

Tato kombinace – v našem regionu stále oblíbenější – má pro Mitsubishi Motors zcela zvláštní význam, opírající se o plug-in hybridní technologii značky a založenou na koncepci elektromobilů (která je doposud jedinečná), vč. řady ekologických přínosů s ní spojených; využívá ji i přední zástupce svého segmentu, model Outlander PHEV.

• Systém PHEV je nastaven s prioritou jizdy EV - až 89 dnů jízdy čistě na elektřinu*
  • Několik možností nabíjení již ve standardu (normální nabíjení, rychlonabíjení, automatické nabíjení na cestách, autonomní režim nabíjení 'Charge Mode', vícestupňové rekuperační brzdění)
  • Palubní zásuvka 1500 W pro spotřebiče na 240 V
  • Podpora V2X – může sloužit jako nezávislý zdroj energie

Schopnost dodávat elektřinu pro potřeby běžné domácnosti po dobu až 10 dnů prostřednictvím systému V2H ‚Vehicle-to-Home‘ (vozidlo do domácnosti) je-li vozidlo plně nabité a natankované. Při dotankování paliva pak libovolně dlouho.